Zelfzorg | De zes facetten van sociale zelfzorg

Aflevering 6 van de Radiovertelling over het goede leven
Over: Zelfzorg. De zes facetten van zelfzorg. Zorg jij goed voor jezelf?

Onze pelgrimage door het Limburgse heuvelland eindigt in het klooster van Wittem. Na een kort bezoek aan de indrukwekkende bibliotheek bespreken we het verschil tussen de christelijke naastenliefde en de klassieke zelfzorg. De belangrijkste thema’s van ons mens-zijn komen daarin samen, en de vraag wordt: zijn we in evenwicht, is ons leven in balans?

De achterkant van een vertelling
Er is evenwel ook van alles gebeurd dat niet door de microfoon werd opgevangen, of waar we gewoonweg niet over spraken. Over al die dingen gaat De achterkant van een vertelling. Bij elke radiovertelling vind je reisgegevens, achtergronden en onderstromen. Ze bieden een verhelderend inkijkje, een blik achter de schermen. Ze vertellen het niet-vertelde verhaal dat toch gehoord wil worden: aflevering 6 (pdf) of als worddocument.

In april, de maand van de filosofie, startte La Scuola met de publicatie van een bijzonder project: de gratis te beluisteren ‘Radiovertelling over het goede leven’, geïnspireerd door het boek ‘Aanwijzingen voor het goede leven’. De serie is bedoeld voor iedereen die van luisteren houdt of het boek niet kan lezen en de 7-delige pelgrimage wil meemaken van twee vrienden op zoek naar het goede leven. Erik Pool nodigde mediamaker Gerard Oonk uit voor een driedaagse reis naar Zuid-Limburg. De thema’s van de zeven boekhoofdstukken bepalen het reisschema en de inhoud van de gesprekken. Ellen Pieters laat de luisteraar over hun schouders meekijken en leest filosofische citaten en passages voor uit het boek.