Zelfontwikkeling | De ontplooiing van het zelf

Aflevering 5 van de Radiovertelling over het goede leven
Over: De ontplooiing van het zelf. Word jij wie je wilt zijn?

In Gulpen nemen we de bus naar het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Hier is het de kunst en cultuur die ons inspireert tot een goed gesprek over zelfontwikkeling en de betekenis van de ontmoeting met andere culturen en leefwijzen. In hoeverre valt ons gewone leven te vergelijken met een kunstwerk – of is kunst veel te elitair om ons aan te spiegelen. Kunnen we ooit zeggen van ons zelf dat wij ‘af’ zijn?

De achterkant van een vertelling
Er is evenwel ook van alles gebeurd dat niet door de microfoon werd opgevangen, of waar we gewoonweg niet over spraken. Over al die dingen gaat De achterkant van een vertelling. Bij elke radiovertelling vind je reisgegevens, achtergronden en onderstromen. Ze bieden een verhelderend inkijkje, een blik achter de schermen. Ze vertellen het niet-vertelde verhaal dat toch gehoord wil worden: aflevering 5 (pdf) of als worddocument.

La Scuola publiceert een bijzonder project: de gratis te beluisteren ‘Radiovertelling over het goede leven’, geïnspireerd door het boek ‘Aanwijzingen voor het goede leven’. De serie is bedoeld voor iedereen die van luisteren houdt of het boek niet kan lezen en de 7-delige pelgrimage wil meemaken van twee vrienden op zoek naar het goede leven. Erik Pool nodigde mediamaker Gerard Oonk uit voor een driedaagse reis naar Zuid-Limburg. De thema’s van de zeven boekhoofdstukken bepalen het reisschema en de inhoud van de gesprekken. Ellen Pieters laat de luisteraar over hun schouders meekijken en leest filosofische citaten en passages voor uit het boek. De andere afleveringen zijn te beluisteren op de overzichtspagina van dit project.