Vrolijke vrijheid door…


Vrolijke vrijheid? Voor mij is dat mijn buddy, mijn hulphond Willy. Voordat ik hem had, kon ik nauwelijks vrolijk zijn en te durven genieten. Ik voelde totaal geen vrijheid, terwijl ik die toch wel had. Maar door mijn verleden had ik toch het idee, dat de vrijheid mij is afgenomen en daarmee ook de vrolijkheid.
Ben wel altijd iemand geweest die toch probeerde van hele kleine dingen te genieten en vooral dankbaar te zijn. Wat voor andere vaak als gewoon wordt beschouwd, kan voor mij juist heel mooi en bijzonder zijn.

Ik verlangde wel naar een stukje vrijheid en dat kwam in mijn leven. Ik ben stapelgek op honden. Ze zijn mijn alles. Ik dacht: een hond een maatje die altijd met me mee kan dat zou iets voor mij kunnen zijn om mijn vrijheid weer terug te kunnen pakken, al is het maar een stukje.
Willy is door mij uit Spanje geadopteerd. Liefde op het eerste gezicht. Hij kwam op 5 december 2015 en we zijn samen begonnen aan de opleiding/training PTSS hulphond. Met veel liefde hebben we dit samen bereikt en is hij geslaagd. En sinds deze knapperd in mijn leven is gekomen, heb ik echt een stukje vrijheid en vooral vrolijkheid terug kunnen winnen.
Dankzij mijn maatje Willy is er voor mij dus weer vrolijke vrijheid na jaren overleven!

Ineke van Dongen

Wat is voor jou ‘vrolijke vrijheid’?
Inspireert ‘vrolijke vrijheid’ jou tot het schrijven van een gedicht, een zeer kort verhaal of een mijmering en we mogen deze publiceren, laat het ons weten. Samen inspireren wij weer anderen. Stuur jouw bijdrage naar: LaScuola@xs4all.nl