uitnodiging opening nieuw jaar

Synagoge Delft, La Scuola

Op 4 september organiseren wij in de Delftse Synagoge, Koornmarkt 12, van 15.00-16.00 uur, de opening van het nieuwe jaar. Elk jaar starten wij met een bijeenkomst waarin het onderwerp van het jaar voor het voetlicht wordt gebracht. Dit jaar doen wij dat met de mensen die zich inzetten voor de opvang van vluchtelingen. Die zorgdragen voor een leefbare samenleving waar vluchtelingen hun plek proberen te vinden. En uiteraard is ook iedereen die dit werk een warm hart toedraagt van harte welkom. We hopen op een mooie bijeenkomst die onze gezamenlijke inzet raakt, onze zorg voor de wereld: Amor Mundi.

Op 2 september stierf Aylan Kurdi. De wereld zag hoe het Syrische jongetje uit het water werd gedragen. Toen kwam de vraag: laten we elkaar barsten of doen we wat voor elkaar? Sindsdien laten duizenden mensen zien dat ze de handen uit de mouwen willen steken. Overal in ons land is zichtbaar dat er nog steeds zorg is voor de wereld. Zelfs als het onbekenden of vreemden zijn willen mensen voor elkaar zorgen.
Bas Verkerk, tot deze zomer burgemeester van Delft, houdt een persoonlijke lezing, evenals Sophie Schellens, programmamedewerker Migratie, Justice & Peace en Rien van der Velden, projectadviseur Fonds1818. Uiteraard is er ook muziek.

Vanwege de kleine ruimte van de synagoge en de standaardbeveiliging zoals elke Joodse instelling al jaren beveiligd wordt, moeten wij vooraf het aantal bezoekers weten. Wilt u uw aanmelding melden op welkom@academievoorlevenskunst.nl o.v.v. naam, mailadres, telefoonnummer en aantal personen?