Trouwceremonie

Of je nu gaat trouwen, samenwonen of een huwelijksjubileum wilt vieren, op de dag zelf wil je meer dan een feest. Je wilt met een aantal gasten tijdens een korte ceremonie stilstaan bij de betekenis van de relatie. Een pastoor of dominee past niet bij jullie levensstijl en toch heb je behoefte aan een moment van bezinning. Een uur waarin je stil staat wat de relatie betekent voor wie jij bent, voor hoe jij wilt leven en samenleven. Je wilt een moment van bezinning en verdieping, zoals het bij jullie past. Je wilt de relatie vieren.

We hebben een jarenlange ervaring in het organiseren van trouwceremoniën. De voorbereiding – een aantal gesprekken – zorgt er voor, dat het een een afspiegeling wordt van wie jullie zijn. Geen standaardtoespraken, geen standaarddraaiboek. Het wordt een persoonlijke ceremonie die uniek is, omdat het door jullie onder onze begeleiding tot stand komt. Jullie kiezen muziek, woord en/of beeld naar aanleiding van de gesprekken die we samen hebben gevoerd. We vieren op de plek, door jullie uitgekozen, jullie ja-woord!

“We willen vooral zeggen dat we vanaf het begin dat we elkaar ontmoeten een klik voelden. Het vertrouwen om samen met jou aan onze ceremonie te werken was er al vanaf dat eerste moment. Gedurende het hele proces is er veel gezegd en zijn er diepe persoonlijke woorden gewisseld, op basis waarvan jij ons iedere keer weer ‘huiswerk’ gaf. De combinatie van je wel overwogen vragen en het echte luisteren brachten ons telkens verder op het juiste spoor hoe onze ceremonie vorm te geven. Nooit sturend of adviserend, maar altijd vragend, zodat de huwelijksceremonie ook echt ‘onze’ ceremonie is geworden.”

“We hebben je leren kennen als een warm, betrokken en innemend mens. Jij hebt snel een sfeer weten te creëren van veiligheid en vertrouwen, waardoor de echte antwoorden telkens naar boven kwamen.
Heel hartelijk bedankt voor de voor ons zo belangrijke extra dimensie aan onze trouwdag. Met jouw hulp en betrokkenheid is de voorbereiding en de ceremonie een van de mooiste herinneringen aan ons huwelijk.”

“Voor ons was de ceremonie een wezenlijke aanvulling op de gang naar het gemeentehuis, hoe zeer de ambtenaar ook haar best deed. Zowel de gesprekken voorafgaand als de ceremonie gingen ergens over: over dat wat wij voor ons leven essentieel vinden. Waarom wij ‘ja’ zeggen tegen elkaar en tegen het leven.”

Ria Pool Meeuwsen is door het Humanistisch Verbond opgeleid tot Erkend Begeleider Relatievieringen (1996).
Op dit moment zijn er landelijk negen begeleiders gecertificeerd.

Lees verder de flyer
of bel: 06 52 373 378
of luister naar de radiospot van het Humanistisch Verbond:

www.trouwceremonie.eu