Terug | De betekenis van jouw bestaan

Aflevering 7 van de Radiovertelling over het goede leven
Over: De betekenis van jouw bestaan

Na een vroeg ontbijt in De Beukenhorst nemen we de bus naar Maastricht om terug te keren naar Utrecht Centraal. We nemen de tijd om onze gesprekken in Limburg de revue te laten passeren en ons af te vragen: wat heeft deze radioreis ons opgeleverd? Kunnen we de essentie van het goede leven beet pakken?

De achterkant van een vertelling
Er is evenwel ook van alles gebeurd dat niet door de microfoon werd opgevangen, of waar we gewoonweg niet over spraken. Over al die dingen gaat De achterkant van een vertelling. Bij elke radiovertelling vind je reisgegevens, achtergronden en onderstromen. Ze bieden een verhelderend inkijkje, een blik achter de schermen. Ze vertellen het niet-vertelde verhaal dat toch gehoord wil worden: aflevering 7 (pdf) of als worddocument.

De gratis te beluisteren en te downloaden ‘Radiovertelling over het goede leven’ is een 7-delige pelgrimage van twee vrienden op zoek naar het goede leven. Schrijver-filosoof Erik Pool nodigde mediamaker Gerard Oonk uit voor een driedaagse reis naar Zuid-Limburg.
De thema’s van de zeven boekhoofdstukken van het Erik zijn boek Aanwijzingen voor het goede leven bepalen het reisschema en de gesprekken. Ellen Pieters laat de luisteraar over hun schouders meekijken en leest filosofische citaten en passages voor uit het boek. Elke aflevering heeft een Achterkantvertelling met reisgegevens, achtergronden en onderstromen.
De serie is bedoeld voor iedereen die van luisteren houdt en/of het boek Aanwijzingen voor het goede leven niet kan lezen.