Ria

Lieve mensen,
Vandaag schrijf ik jullie deze brief. Ik noem jullie lieve mensen, terwijl we elkaar niet kennen. Ik doe dat als ik voel dat  ‘de liefde wordt geleefd’. Ik geniet daarvan. Het is ontroerend om te zien als mensen zich nog sterker willen gaan verbinden. Jullie willen de liefde vieren, het leven, samen met de mensen waarvan je houdt, die van jou houden. Wat bijzonder. Deze volgende stap in jullie relatie is een felicitatie waard.

En nu ben je je aan het oriënteren hoe je dat wilt laten zien op de dag zelf, ervoor of erna. Stel, je kiest voor een ceremonie. Maak je niet druk om de vorm. Als je voor de TrouwZusjes kiest, dan kies je voor ervaren, goede, prettige, betrokken begeleiding. Het wordt vanzelf duidelijk hoe de ceremonie eruit gaat zien.

hoe krijgt de ceremonie vorm?
Als wij elkaar ontmoeten komen allerlei onderwerpen aan bod. Wie je bent, waarom je kiest voor de ander, wat je belangrijk vindt in de relatie, enz. enz. Je krijgt van mij vragen mee en daarna komen we online bij elkaar als de reisafstand behoorlijk is. Langzamerhand wordt duidelijk welke vorm de ceremonie krijgt. Denk aan muziek, gedichten of andere teksten, bijdrages van anderen…

Het komt geregeld voor dat het stel wil, dat ik de ceremonie leid en dat ze vervolgens de ambtenaar van de burgerlijke stand laten weten dat hij of zij met mij moet gaan samenwerken (oeps, dat is soms even slikken voor hem of haar). Sinds Gerda is beëdigd tot babs kunnen wij de ceremonie begeleiden inclusief wettelijke voltrekking, mits jullie gemeente hiervoor toestemming geeft. Dit heb je op tijd aan te vragen.

een doordachte beslissing
In 1995 ben ik door het Humanistisch Verbond opgeleid tot Erkend Begeleider Relatievieringen, zeg maar ceremoniespreker. Sindsdien help ik mensen met verschillende achtergronden, zodat zij op een belangrijke dag in hun leven een mooi en feestelijke ceremonie hebben. Humanisme staat voor gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid en vrijheid. Grote begrippen die iets zeggen over je leven vormgeven, binnen de mogelijkheden die je hebt. Niet bang zijn of weglopen voor grote keuzes, wetend dat de toekomst onzeker is. Voel je hem? De beslissing om na een periode van samenwonen temidden van anderen Ja te zeggen tegen jezelf en elkaar, dat is er een van lef!
Samenwonen gaat vaak bijna als vanzelf. Nu doe je het nog meer doordacht en doorleefd. Daarom houden wij voorgesprekken die vaak gaan over geloof in elkaar, hoop op een mooie toekomst en onvoorwaardelijke liefde.

mijn achtergrond
Een ceremonie naar eigen idee creëren past bij hoe ik zelf in het leven sta. Zelf mijn leven vormgeven. Het is mijn drijfveer om anderen daarbij te helpen.
Dat vormgeven is en blijft voor mij ook persoonlijk een thema. Het is een zoektocht, waar ik samen met o.a. mijn man Erik en onze zoon Jeroen over praat. Gewoon, heel lichtvoetig n.a.v. wat er gebeurt, en soms ook aftastend en stil na een grote ingrijpende gebeurtenis. Dat praten gaat vaak online. Onze zoon woont met Karolina en hun zoontje Elio in Stockholm. Ver weg inderdaad, maar in mijn hart dichtbij.

Samen zoeken doe ik ook met anderen in tijden van grote onzekerheid, van strijd, verdriet en verlangen naar … Op momenten als mensen het uitermate lastig hebben of een duidelijker beeld van zichzelf en hun leven willen krijgen.
Sinds 2006 werk ik als gecertificeerd socratisch coach en sinds 2009 als praktisch filosoof en als zakelijk leider van La Scuola. Tevens ben ik vrijgevestigd geestelijk verzorger. Ik werk voor particulieren en in verschillende instellingen.

Naast de ander staan, luisteren en meedenken. De ander helpen om de juiste woorden te vinden en om heldere keuzes te maken, te laten ervaren ‘ik doe er toe’, dat is de kern van mijn werk.

Naast dit alles ben ik ook maatschappelijk actief. Tot onze verhuizing van Delft naar Hattem was ik oprichter en coördinator van de Stichting DelftseBuur (vluchtelingenbegeleiding) en ook in Hattem ben ik werkzaam op allerlei gebied.

Wil je met mij zoeken naar een mooie vorm van jullie ceremonie? Laten we kennismaken!

allegoeds,
Ria Pool Meeuwsen,
grote zus van Gerda

Contactgegevens
06 52 373 378  – erjpool@xs4all.nl