Radiovertelling | twee vrienden in gesprek

Erik Pool, Gerard Oonk, La Scuola, trein

In de ‘Radiovertelling over het goede leven’ komen de thema’s van het goede leven in een vriendschappelijk gesprek aan de orde. Zo is het boek van Erik Pool ‘Aanwijzingen voor het goede leven‘ nu ook in alternatieve vorm te beluisteren – als je onderweg bent, op reis naar familie of op weg naar de vakantiebestemming. Alle afleveringen zijn hier gratis te beluisteren en te downloaden.

Bij elke radiovertelling vind je ook een aflevering van het ‘Achterkantverhaal bij een radiovertelling’ van de hand van Erik Pool. Dit biedt een verhelderend inkijkje, een blik achter de schermen met reisgegevens, achtergronden en onderstromen. Het is het onthullende niet-vertelde verhaal dat toch gehoord wil worden – als een ‘extra’ bij de radiovertelling. Over de radioreis schrijft Erik in het ‘Achterkantverhaal’: “Gerard en ik zijn bereid geweest Het Gegeven Paard achter ons te laten en met trein, bus en benenwagen langs zeven plaatsen te trekken op weg naar een ongewisse, spreekwoordelijke eindbestemming. Welk Ithaka elk van ons precies lokte, is niet precies te zeggen. Maar nu de radiovertelling klaar ligt, al het werk is gedaan en ook de achtergronden in dit achterkantverhaal eraan zijn toegevoegd, kost het me weinig moeite om het gevoel van aankomen te herkennen. Het is de emotie ervaren ‘dat vrijheid iets van jezelf is, iets heel persoonlijks’.”

een reactie van een luisteraar:

Zojuist een stukje Limburg Report beluisterd…

Het is diep in de nacht,
Ik ben klaarwakker,
Wat een heerlijke reis om te luisteren,
Deze reis moest ik onderbreken voor 2 dingen:
Mijn broodnodige nachtrust,
En de ontoombare drang om jou te laten weten dat ik dit helemaal geweldig vind!

Wat ontzettend leuk ook dat jullie ook echt op reis zijn!
Net als het leven zelf: de spanning vooraf, onderweg zijn, verwachting, hoop, en een onontkoombaar einde.
Grappig dat het laatste de reden is van de beweging waarvan je weet (of juist omdàt je weet) dat de beweging ooit stopt.

Ik ga nog wat woelen, piekeren en tukken.
Voor die eerste twee activiteiten spreek ik mijn dank naar jullie uit.

Kees Aelberts, Amersfoort