Onderweg | De filosofie van de levenskunst

Aflevering 2 van de Radiovertelling over het goede leven.
Over: De filosofie van de levenskunst.

We reizen per trein en bus van Utrecht Centraal naar Wittem bij Gulpen. Tijdens de reis bespreken we het belang van leven met een visie en proberen we te begrijpen wat het betekent dat we ook met ons leven onderweg zijn. Wellicht hebben we een idee waar we willen uitkomen, maar we kunnen eigenlijk volstrekt niet zeker weten of we onze bestemming ook daadwerkelijk zullen bereiken.

De achterkant van een vertelling
Er is evenwel ook van alles gebeurd dat niet door de microfoon werd opgevangen, of waar we gewoonweg niet over spraken. Over al die dingen gaat De achterkant van een vertelling. Bij elke radiovertelling vind je reisgegevens, achtergronden en onderstromen. Ze bieden een verhelderend inkijkje, een blik achter de schermen. Ze vertellen het niet-vertelde verhaal dat toch gehoord wil worden: aflevering 2 (pdf) of als worddocument.

In april, de maand van de filosofie, startte La Scuola met de publicatie van een bijzonder project: de gratis te beluisteren ‘Radiovertelling over het goede leven’, geïnspireerd door het boek ‘Aanwijzingen voor het goede leven’. De serie is bedoeld voor iedereen die van luisteren houdt of het boek niet kan lezen en de 7-delige pelgrimage wil meemaken van twee vrienden op zoek naar het goede leven. Erik Pool nodigde mediamaker Gerard Oonk uit voor een driedaagse reis naar Zuid-Limburg. De thema’s van de zeven boekhoofdstukken bepalen het reisschema en de inhoud van de gesprekken. Ellen Pieters laat de luisteraar over hun schouders meekijken en leest filosofische citaten en passages voor uit het boek.