Monique van Dijk | Den Haag

monique

Voor mij is de uitdaging om bij ieder mens de weg te openen naar het hart, naar de passie van die mens. Dat kan iemand alleen zelf, maar als begeleider kun je de ander helpen die weg te vinden door de ander even ‘stil te zetten’, door vragen te stellen over het waarom van bepaald gedrag of gevoel. Er komen mensen bij me die al lang werkzaam zijn in zorg, welzijn, onderwijs of pastoraat die ‘zich (weer eens) willen herinneren waarom ze dit werk doen’. Gaande het leven kun je wel eens verder afraken van je drijfveren en door de drukte die werk en leven met zich meebrengen. Dan is het prettig weer eens te ervaren wat jouw passie is. Basisidee hieronder is voor mij dat waar je hart ligt, waar je voor gáát, ook je kwaliteiten liggen. Als je leeft en werkt vanuit die kwaliteiten, doe je waar je goed in bent. Dit zal eraan bijdragen dat je gelukkig bent en blijft, en dat zul je dan ook uitstralen naar anderen. Dat is voor mij levenskunst; de kunst van het bestaan.

Cliënten zijn meestal tevreden, nemen zich voor dit regelmatig in hun leven eens te doen; zo’n ‘opfrisser voor je eigen drijfveren’. Ik werk hierbij met verschillende creatieve vormen zoals levenslijnen, foto’s, diverse coachspellen en dergelijke.

Ik ben gepromoveerd sociaal wetenschapper, LVSC-geregistreerd supervisor, erkend Coach bij St!r, KPV- en SKGV-geregistreerd pastoraal supervisor en Steunpunt voor Levenskunst. Ik werk aan mijn professionele ontwikkeling door intervisie en via nascholingsactiviteiten van de LVSC, St!r, LaScuola en de Haagse Hogeschool.

Ik kijk uit naar onze ontmoeting!

www.zinvoorzin.com
06 45365638