Moderne levenskunsten


Op zaterdag 13 april presenteert Dick Kleinlugtenbelt zijn nieuwste boek ‘Moderne levenskunsten. De mens en de kunst van het leven’. Aansluitend kun je met hem in gesprek en hopelijk is er tijd voor een oefening.

‘Tegenwoordig hebben veel mensen het gevoel geleefd te worden. Ze hebben moeite met het vinden van rust, het constant keuzes moeten maken en het indelen van hun tijd. Hoe moet je hiermee omgaan? En hoe kun je je leven zin geven?
Levenskunsten spelen in op de behoefte het leven zin te geven. In ‘Moderne levenskunsten. De mens en de kunst van het leven’ komen tien levenskunstoefeningen aan bod die daarbij kunnen helpen. De oefeningen maken het leven lichter. Ze geven energie, versterken de levendigheid, het vertrouwen en leren juiste omgangsvormen te vinden met levensvragen. Ze zijn geen pijnstillers, die verdoven en oplossingen voor de korte termijn bieden, maar ze willen rust laten vallen over levenskwesties en een eigen levensstijl laten ontstaan. Oefenen als het kloppend hart van de levenskunst.’

Dick is nauw betrokken geweest bij de start van La Scuola op 11 september 2009. In de jaren daarna verzorgde hij socratische gesprekken. Zijn vriendelijke doch vasthoudende manier van vragenstellen doorbrak menig stellige houding. Van ‘zo is het’ werd het ‘is het zo?’. Dick durft vragen te stellen. Ook aan zichzelf?

Programma:
14.30 uur: welkom door Erik Pool, La Scuola
14.40 uur: lezing door Dick Kleinlugtenbelt
15.15 uur: pauze
15.30 uur: vragen, gesprek, oefening

• € –

• 13 april | 14.30-16.30 uur | Nootdorp (bij Delft, zie contact)

• spreker en begeleiding: Dick Kleinugtenbelt

• aanmelden (graag met naam, adres en telefoonnummer): helaas, is niet meer mogelijk

Moderne levenskunsten is zijn derde boek van een trilogie over levenskunst. ‘Mensbeelden en levenskunst’ en ‘Levenskunst, bevriend raken met jezelf’ verschijnen met het derde boek in een nieuw jasje.