Bezinnen in Limburg

Toscane in Limburg

‘Blijf ik denken zoals ik altijd heb gedacht, dan krijg ik wat ik altijd heb gekregen…’ Met een kleine groep bezinnen we ons op wat er speelt. Wat houden we vast, wat laten we los?
We genieten ondertussen van heerlijke maaltijden en elkaars gezelschap. Het heuvelland en eeuwenoude tradities zijn het rijke decor om oude gedachten los te laten en nieuwe te ontdekken. Een bijzondere vakantie in het Toscane van Nederland: Zuid-Limburg.

• € 395 p.p. Inclusief overnachting op eigen kamer, begeleiding, ontbijt, lunch, diner en excursies met max. 6 deelnemers.
(Net buiten Wittem, 30 km vanaf Maastricht, ligt het familiehotel Beukenhorst van Marie-José en Urs Kaufman. Een persoonlijke omgeving waar het leven goed is.)

• 23 oktober, aankomst 11 uur/start programma – 25 oktober, 14.00 uur | Wittem | lees verder: brochure Zin in Limburg 2018

• begeleider: Ria Pool Meeuwsen

(voor meer informatie over hoe La Scuola begeleidt, lees verder…)

• aanmelden (we versturen daarna een aanmeldingsformulier): lascuola@xs4all.nl

“Ik kijk voldaan en tevreden terug op heerlijke dagen. Het goede leven was in alle opzichten aanwezig. In de prachtige plek. In de wijze waarop wij het hele weekend door verwend werden met jullie aandacht. In het lekkere eten. In de mooi gedekte tafels, de lekkere wijn, de muziek, de inspirerende kunst en bovenal in de onvergetelijke gesprekken. Deze dagen zij voor mij een kostbare ervaring die ik koester.” een deelnemer

Hoe willen wij leven en een biertjeIMG_4186

Het dorp Wittem ligt in een opvallend stukje Nederland. Aan de rand van Nederland leven mensen hier hun eigen tempo. Het dagelijks leven wordt geleid tussen oude tradities, van bier brouwen tot kerkgang, van goed eten tot boerenarbeid. Verhalen over hoe het was klinken vrolijk als je er naar vraagt. Over de vrouwen die dagelijks de berg opklommen om hulp en bijstand te vragen. Over een voetbaltoernooi tussen ‘bergdorpen’. Over de mensen die een kaarsje branden in het klooster. Verhalen over hoe het was en hoe het vandaag geworden is.

Het dorp en de omgeving komen op een bijzondere manier terug in deze retraite. Zo gaat de schoonheid van de omgeving en de rijke traditie hand in hand met bezinning op levensvragen die er toe doen. Dit weekend vormt dit stukje Nederland het décor in de levensverhalen die herinnerd, gedeeld en in nieuwe woorden hertaald zullen worden. De opbouw van deze bijzondere vakantie biedt een bijzondere structuur om vragen en ervaringen zorgvuldig en zorgzaam te onderzoeken: vragend en aansluitend bij de eigen ervaring.

Ook in deze rijke omgeving, waarin rust en dagelijkse bezigheden elkaar afwisselen, biedt La Scuola een natuurlijke vrijplaats voor bezinning en ontmoeting. Ook hier gaat het om filosofische zelfkennis: wie ben ik in relatie tot de wereld om mij heen? Met elkaar oefenen we om daar open naar te kijken, reflectief. We onderzoeken denken en doen vanuit een houding van vragen stellen, luisteren en kort en bondig spreken.

“Gesteund door inspirerend gezelschap en een mooie omgeving kreeg ik, en nam ik, de kans om mezelf weer ‘op scherp’ te zetten. Een noodzakelijke ‘onderhoudsbeurt’ vind ik. Het versterkte mijn vertrouwen in mijn toekomst! Dank voor deze mogelijkheid en jullie persoonlijke en betrokken begeleiding!” een deelnemer

Wil je meer lezen over La Scuola, lees dat wat onderaan deze pagina staat of dat wat onder ‘Over ons’ bovenaan deze webpagina staat.

“Dit is de gelegenheid om te hertalen. Om woorden te vinden voor wat er is.” een deelnemer

“Ik wil geen breuk meer in het verleden. Ik wil een verband tussen toen en nu en ik besef dat ik het zoeken daarna niet alleen hoef te doen.” een deelnemer

“Een retraite met zoveel aandacht, prachtige gesprekken en heerlijke diners, dat is toch een bijzondere combinatie!” een deelnemer