Leven | De ongewoonheid van het alledaagse

Aflevering 3 van de Radiovertelling over het goede leven
Over: De ongewoonheid van het alledaagse.

Gerard wandelt in de tuin van Hotel-Restaurant De Beukenhorst, waar de beide reisvrienden in Limburg overnachten. Tijdens het avondeten onderzoeken ze waarom het van belang is niet voorbij te leven aan de ontastbare zaken van het leven. Wat houdt hen bezig?

De achterkant van een vertelling
Er is evenwel ook van alles gebeurd dat niet door de microfoon werd opgevangen, of waar we gewoonweg niet over spraken. Over al die dingen gaat De achterkant van een vertelling. Bij elke radiovertelling vind je reisgegevens, achtergronden en onderstromen. Ze bieden een verhelderend inkijkje, een blik achter de schermen. Ze vertellen het niet-vertelde verhaal dat toch gehoord wil worden: aflevering 3 (pdf) of als worddocument.

La  Scuola heeft een bijzonder project gepubliceerd: de gratis te beluisteren ‘Radiovertelling over het goede leven’, geïnspireerd door het boek ‘Aanwijzingen voor het goede leven’. De serie is bedoeld voor iedereen die van luisteren houdt of het boek niet kan lezen en de 7-delige pelgrimage wil meemaken van twee vrienden op zoek naar het goede leven. Erik Pool nodigde mediamaker Gerard Oonk uit voor een driedaagse reis naar Zuid-Limburg. De thema’s van de zeven boekhoofdstukken bepalen het reisschema en de inhoud van de gesprekken. Ellen Pieters laat de luisteraar over hun schouders meekijken en leest filosofische citaten en passages voor uit het boek.