Lenteconcert met Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt

Welkom bij ons jaarlijks Lenteconcert. Gregor Bak is dirigent van het dagkoor en burgemeester Marja van Bijsterveldt (Delft) verzorgt de Hannah Arendt Vertelling.

Op de vraag ‘wie bent u’ zou denker en schrijfster Hannah Arendt (1906-1975) zeggen: sta mij toe een verhaal te vertellen. Mevrouw Van Bijsterveldt schetst aan de hand van een persoonlijke ervaring haar idee over leven en samenleven, aansluitend bij de wens van Hannah Arendt. Zij wilde namelijk dat we zorgdragen voor elkaars leefwereld vanuit liefde voor de wereld. Amor Mundi.
De toegang is gratis. Er is een collecte na afloop om de kosten te dekken.

Lenteconcert en Hannah Arendt Vertelling vinden plaats op 30 maart, van 16.00-17.00 uur in de Lutherse Kerk, Noordeinde 4 in Delft (deur open 15.30 uur). De kerk is goed bereikbaar met openbaar vervoer (station ligt op 10 minuten lopen afstand) en met voldoende (betaalde) parkeergelegenheid in de parkeergarage ‘Phoenixstraat’.
La Scuola organiseert jaarlijks dit Lenteconcert om het leven te vieren. Aanleiding is 21 maart, het begin van de lente, ‘de dag van het leven’.

Gregor Bak is vanaf het begin in 2010 vaste dirigent. Zijn enthousiasme zorgt ervoor dat elk jaar weer circa tachtig mensen een dag plezier hebben in het samen zingen en dat het daaropvolgende lenteconcert klinkt als een persoonlijke klok. De muzieknummers zijn betekenisvol in de context van La Scuola.

Gregor Bak, La Scuola, academie voor levenskunst, Delft

• € gratis | er is een collecte als tegemoetkoming in de kosten

foto Gregor Bak: Leo van Velzen