Lentecadeau | een opgeruimd hoofd en hart

La Scuola, academie voor levenskunst, masker

Maart is de maand waarin de lente begint. Het is de maand waarin veel mensen ervaren dat het leven zich vernieuwt. Daarom is het ook de maand van de grote schoonmaak, fysiek en mentaal. Opruimen van wat in de donkere wintermaanden in hoofd en hart zijn gaan zitten geeft ruimte. Het landelijk netwerk Steunpunt Levenskunst geeft in maart gesprekken cadeau, zonder enige verplichting.

Onder Diensten vind je adresgegevens. Bel of mail in maart één van hen en maak samen een afspraak met als onderwerp ‘een goed gesprek’.

Gaat het goed met jou en jouw leven?
‘In ons leven speelt veel, thuis of op het werk. Gedoe met ouders, in relaties, geworstel met opvoeding, ouder-worden, onzekerheid op het werk, hoe krijg je het allemaal op een rijtje. Voor je het weet raak je verward in je eigen denkkronkels. Mensen lopen als vermoeide pakezels rond – het leven is soms ook erg zwaar – maar niet alles hoeven we eeuwig bij ons te dragen. Het is mijn ervaring, dat een goed gesprek opruimt omdat er iemand van buiten het bekende kringetje meekijkt. Geen adviseur, maar een luisteraar en vragensteller waardoor we ons eigen denken weer helder krijgen. Zie het als een jaarlijkse APK. Je hoeft niet naar India om je verlicht te voelen,’ aldus Ria Pool Meeuwsen, coördinator Steunpunt Levenskunst.

De kracht van een goed gesprek
Het Steunpunt is een landelijk netwerk van twintig professionals met eigen praktijken voor persoonlijke en professionele begeleiding. Ze geven een goed gesprek cadeau, omdat ze daarmee hun bijdrage willen leveren aan een gezonde samenleving. ‘Waar burgers bewust leven en samenleven staan ze steviger in hun schoenen, voelen ze zich minder snel aangevallen en durven ze eerder het gesprek aan te gaan als er iets speelt. Naar een coach, filosoof of andere begeleidingskundige gaan is voor veel mensen een grote stap. Je deelt je zielenroerselen immers met een vreemde. Maar dat dat heel bevrijdend kan zijn, dat merk je pas als je het zelf een keer ervaart. Je merkt dat je meer sturing hebt op je denken en handelen dan gedacht. Door ons aanbod wordt de drempel lager en kan iedereen kennismaken met de kracht van een goed gesprek,’ aldus Ria.

Steunpunt Levenskunst is een initiatief van La Scuola | academie voor levenskunst. Bezinning en ontmoeting staan centraal in workshops, socratische gesprekken en bijzondere vakanties (o.a. in Limburg en Toscane). La Scuola werkt met kleine groepen.

Op 21 maart organiseert La Scuola in het kader van de dag van het leven in Delft de jaarlijkse scratchdag o.l.v. Gregor Bak, met aansluitend een concert en levenskunstlezing, dit keer verzorgd door Lex Bohlmeijer, radiomaker (o.a. Passagio en Diskotabel) en journalist (o.a. bij De Correspondent).

Voor meer informatie: welkom@academievoorlevenskunst.nl