La Scuola 10 jaar

Jubilea zijn niet meer dan symbolische mijlpalen, maar het ritueel is voor ons super belangrijk. Er staat er één voor de deur om in te lijsten: op 21 september vieren we het 10-jarig bestaan van La Scuola. We maken er een informeel feest van met deelnemers aan onze activiteiten, nieuwsbrief-lezers en partners, en met familie en vrienden. 
 
Onze academie voor levenskunst groeide de afgelopen jaren uit tot één van de belangrijkste projecten uit ons leven. We hebben er met partners iets bijzonders van weten te maken. Waarvoor dank.
Zo’n drieduizend deelnemers hebben we in vele tientallen activiteiten ontmoet, van intieme workshops en dinergesprekken tot bijzondere Toscane-vakanties en vrolijke sing-ins. Dat leverde heel veel onvergetelijke en indrukwekkende ervaringen op. We hielden spreekbeurten, schreven nieuwsbrieven, gaven interviews, initieerden lezingen, publiceerden essays en maakten bijzondere kaartenseries. Zo werd de academie een steun in de rug voor iedereen die aan ‘het goede leven’ zorg besteedt.
 
Wat in 2009 begon als ideaal, is inmiddels realiteit. La Scuola werd de vrijplaats die ons voor ogen stond. Daar worden we ontzettend vrolijk van. Daarom kozen we ‘vrolijke vrijheid’ als thema. We vonden er een gedicht bij van Toon Tellegen, vol van kracht en kwetsbaarheid met een vrolijk randje. En we vroegen Renze Koenes het thema te verbeelden.
 
We nodigen je uit deze vrolijke vrijheid met ons te delen op zaterdag 21 september tussen 15 tot 17 uur in De Polderij (Vlaardingsedijk 7, 3143 LN) in Maassluis.
Rond 16 uur nemen we even de microfoon en zingen we de jarige toe. We rekenen op een vrolijke vrije middag.
 
Stel je voor dat je het 10-jarige kind iets wilt geven, neem dan een kinderboek uit de boekwinkel of uit je eigen kast mee, zodat we de boeken later kunnen uitdelen aan kinderen die vrolijk worden van goede verhalen.
Aanmelden a.u.b.: lascuola@xs4all.nl

Een bloem
Als ik een bloem was,
zou ik dan nu bloeien?

Of zou ik een bijzondere bloem zijn,
een onvoorstelbare bloem,
een bloem die niet kan kiezen tussen bloeien
en niet bloeien,

en die over de rand van een vaas voorover
leunt
om te zien of zijn afgrond een bodem heeft?

Of zou ik alleen maar kunnen bloeien,
moeten bloeien,
rood en gedachteloos,
op een ongerepte schoorsteenmantel, ergens
tussen schaamte en geluk?

En als ik een bloem was,
zou ik dan weten wanneer ik moest verwelken?
Nu nog niet?

Toon Tellegen