Hoe wil ik grootouder zijn?

Het leven leven is een kunst. Ouder worden gaat niet vanzelf, goed ouder worden is ook een kunst. En dan komen er kleinkinderen. Hoe wil je er voor hen zijn? Welke waarden zijn daarin essentieel? Wat verwacht je van jezelf als opa of oma?

Op deze middag onderzoek je je eigen vragen over ouder worden en grootouder-zijn. In een kleine groep luisteren we naar elkaars verhalen en stellen we verdiepende vragen.

Deze bezinningsmiddag maakt deel uit van de cyclus Zinnig Oud:
8 februari Hoe wil ik oud worden?
15 februari Wat is ‘voltooid leven’?
22 februari Hoe wil ik grootouder zijn?

U moet zich voor elke middag apart inschrijven.

• €- (aangeboden door La Scuola in samenwerking met het landelijk platform Coalitie Van betekenis tot het einde.

• 22 februari, 13.30 – 16.00 uur | Nootdorp/Delft

• begeleiding (max. 6 deelnemers): Ria Pool Meeuwsen en Hans Bouman

• aanmelden: graag naam, telefoonnummer en datum/onderwerp vermelden: lascuola@xs4all.nl

La Scuola werkt samen met het landelijk platform Coalitie Van Betekenis tot het Einde. Organisaties die deze Coalitie hebben gevormd zijn: Agora, Humanistisch Verbond, Unie KBO, PCOB, Reliëf, Vilans, NPV en VPTZ. Deze Coalitie wil zich inzetten om bewuster om te gaan met de laatste levensfase. Eén van de mogelijkheden om dit spreken te bevorderen is het – breed in onze samenleving en verspreid over het hele land – organiseren van zogenaamde ‘dialoogbijeenkomsten’.

Praktische filosofie (= levenskunst) is het vinden van ‘meesterschap’. Volwassen worden in je eigen leven, persoonlijke vorming. Filosofische zelfkennis is je gedachten leren kennen én onderzoeken, is je gedrag bijsturen naar een redelijk midden en daar verantwoordelijkheid voor nemen.