Hans Bouman

Hans

Hans Bouman heeft een eigen praktijk voor praktische levenskunst, counseling en training. Hij heeft ruim 25 jaar gewerkt als trainer-docent communicatie en leiderschap. Door een latere studie Wijsbegeerte en Spiritualiteit aan de Vrije Universiteit is hij op het spoor gekomen van de filosofie van de levenskunst en heeft zich daar verder in verdiept en ontwikkeld.

Zijn speciale aandachtsgebieden zijn: De kunst van het goed ouder worden, Levensoriëntatie en Levensvragen van alle tijden.

Hans staat als praktijkvoerend filosoof ingeschreven in het beroepsregister van de Vereniging voor Filosofische Praktijk.

over levenskunst

‘Bestaan is een feit, leven een kunst’, zo wordt weleens gezegd.
Leven,  goed leven is een kunst die geleerd en beoefend kan worden, maar het is zoals met alle kunst  een kwestie van volhouden en hard werken.
Levenskunst gaat voor mij over de omgang met:  mijzelf en anderen, emotie en ratio, lustbeleving en zelfbeheersing, genot en lijden, onverschilligheid en betrokkenheid, succes en falen, leven en dood. Bewust in het leven staan met al z’n facetten. Zin en betekenis zoeken en geven aan  wat  tot mij komt en aan mijn dagelijkse bezigheden.
Aanvaarden wat komt en beamen wat is geweest.
Liefde voor het leven en mij iedere dag verwonderen.’