Geweldloze Communicatie-2

Deze verdiepingsavond Geweldloze Communicatie is voor de deelnemers die eerder hebben deelgenomen aan de kennismakingsavond. Na een korte fresh-up wordt er weer geoefend met het model.

Geweldloze Communicatie – dat is ontdekken wat je nodig hebt of wat je gesprekspartner nodig heeft.
Met een model dat helpt om dat eerlijk te delen. Op een manier die de ruimte schept voor een dialoog waarmee je verder komt.
Met als resultaat dat je elkaar grondiger begrijpt. Open staat voor elkaars standpunten en je de relatie en samenwerking versterkt. In één zin: ontwapenend eerlijke communicatie.

Het model is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Marshall Rosenberg. Hij merkte dat onbedoeld aanvallen en verdedigen, empathie en verbinding in de weg staan. En dat vooral oordelen het oproepen. Hij ontdekte gaandeweg het geweldloze alternatief. En heeft de rest van zijn leven gewijd aan het overal ter wereld werken met dit model. In het boek ‘Vrede kan je leren’ van David van Reuybrouck en Thomas D’Ansembourg wordt zijn werk en gedachtengoed uiterst waardevol genoemd.

Odette Bovenberg is wederom de begeleider. Zij ontdekte ruim tien jaar geleden Geweldloze Communicatie. Vindt dit het beste model voor communicatie dat ze ooit heeft ervaren. Op www.theemptycupcompany.nl is meer informatie over haar en haar aanpak/werk te vinden.
Er is deze avond ruimte voor maximaal acht deelnemers. Dit biedt de beste mogelijkheid om aan den lijve te ondervinden wat de mogelijkheden van deze methode zijn.

• € 45 | voor zzp’ers of door werkgever betaald € 90, excl. btw

• 16 april | 19.30-22.00 uur |  Nootdorp (bij Delft, zie contact)

• gespreksleiding (max 8 deelnemers): Odette Bovenberg

• aanmelden (graag met naam, adres en telefoonnummer en vermelding activiteit en datum): lascuola@xs4all.nl 

Illustratie: Mahatma Gandhi, Martin Luther King, Nelson Mandela: het zijn ontzagwekkende namen, nog altijd. Maar wat hebben deze drie grote mannen ons nagelaten? Wat is de kern van hun gedachtengoed? (…) Het was niet enkel een strijd voor gelijke rechten, onafhankelijkheid en bestuurlijke verantwoordelijkheid – het was ook een levenshouding, een filosofie. Lees verder…