Alsjeblieft – 52 Lefjes

omslag groot

De afgelopen vijf jaar publiceerde Ria Pool Meeuwsen op werkmetlef.nl  wekelijks een prikkelende, komische of troostende gedachte. (Vanaf 2011 samen met Erik, haar partner, ook op deze site.) Ze noemt ze ‘Lefjes’: kleine verhalen over de moed om te leven, geïnspireerd door haar werk als professioneel begeleider van mensen met werk- en levensvragen en haar leven als vrouw, dochter, partner, moeder en vriendin. Met verwondering kijkt ze naar het leven. Zo ontstaan haar gedachten en gedichten, dromen en bedenksels, over alledaagse ervaringen. De bundel ‘Alsjeblieft’ laat de lezer door haar ogen meekijken naar leven en samenleven. Een jaar lang elke week één – of alles achter elkaar voor wie van ‘Lefjes’ geen genoeg kan krijgen.

recensie

‘Ik heb je Lefjes gelezen en ik ben er menigmaal door ontroerd geraakt. Je hebt een mooie, trefzekere compacte stijl en wat ik er zo mooi aan vind is dat je je lezers laat meekijken met jouw blik, of je die nu naar buiten richt of naar binnen. Dat vind ik erg knap.’
Willem van Altena, WegenerMedia | eindredacteur Delftse Post

‘In deze bundel zijn troostende, prikkelende en komische gedachten bijeengebracht. Levenskunst is overal, over deze dagelijkse praktijk gaan de Lefjes. Ieder Lefje zet de lezer aan het denken, probeert iets mee te geven.
In ieder Lefje zit iets verborgen, wat je als lezer wilt ontdekken. Dit maakt dat je Lefjes vaker leest. De kracht van Lefjes is dat ze blijven boeien en je aanzetten tot nadenken, iedere keer opnieuw. Ria Pool Meeuwsen laat de lezer door haar ogen meekijken naar het leven en samenleven.
De bundel is een mooi geheel met 52 Lefjes. Iedere week een, of alles achter elkaar. Rijk geïllustreerd met mooie sierraden. Dit maakt het boekje tot een mooi geheel.
Lefjes: Prachtig om te krijgen, inspirerend om te lezen.’
Levi van Dijk

bestelinformatie

€ 12,50 incl. porto
ISBN 978-90-818106-0-9
Te bestellen bij boekhandels en bij ons: lascuola@xs4all.nl