Vertrek | Waarde en gewicht van het goede leven

Aflevering 1 van de Radiovertelling over het goede leven.
Over: Waarde en gewicht van het goede leven.

Net als de Prelude speelt aflevering 1 zich af in Het Gegeven Paard, op de woensdag, de dag van vertrek. Gerard vraagt Erik wat de begrippen betekenen uit de titel van het boek: het goede leven, levenskunst en de zin van het bestaan. Van wie moet het leven zin hebben, eigenlijk? Erik vertelt welke thema’s tijdens de reis aan bod komen en waar dat gebeurt. De reis is begonnen.

De achterkant van een vertelling
Er is evenwel ook van alles gebeurd dat niet door de microfoon werd opgevangen, of waar we gewoonweg niet over spraken. Over al die dingen gaat De achterkant van een vertelling. Bij elke radiovertelling vind je reisgegevens, achtergronden en onderstromen. Ze bieden een verhelderend inkijkje, een blik achter de schermen. Ze vertellen het niet-vertelde verhaal dat toch gehoord wil worden: aflevering 1 (wordversie: word)

In 2105 startte La Scuola met de publicatie van een bijzonder project: de gratis te beluisteren ‘Radiovertelling over het goede leven’, geïnspireerd door het boek ‘Aanwijzingen voor het goede leven’. De serie is bedoeld voor iedereen die van luisteren houdt of het boek niet kan lezen en de 7-delige pelgrimage wil meemaken van twee vrienden op zoek naar het goede leven. Erik Pool nodigde mediamaker Gerard Oonk uit voor een driedaagse reis naar Zuid-Limburg. De thema’s van de zeven boekhoofdstukken bepalen het reisschema en de inhoud van de gesprekken. Ellen Pieters laat de luisteraar over hun schouders meekijken en leest filosofische citaten en passages voor uit het boek.