abbraccio Jeroen Pool, La Scuola

‘Een mens leeft niet voor zichzelf alleen maar hij is alleen geboren en zal alleen sterven.’

In het spanningsveld van alleen zijn en je verbonden weten met ander ligt de paradox van ons leven. Daarbinnen zoeken we een eigen plek én verlangen we  naar verbondenheid. We ontwikkelen een eigen idee over leven én samenleven. Daarmee nemen we verantwoordelijkheid voor ons leven, voor eigen denken, voelen en doen. Het is een kunst om zo in het leven te staan, het is de kunst om jezelf te laten zien en daarover in gesprek te gaan.

Hannah Arendt is onze inspiratiebron. Zij roept op tot zelfdenken, tevoorschijn komen (‘er écht zijn’) en samen verantwoordelijkheid zijn voor de gemeenschappelijke ruimte, de tussenruimte. Zij nodigt ons uit om te gaan leven als een bewust levend mens met aandacht voor de wereld om ons heen, amor mundi.

De korte film Abbraccio (‘omhelzing’) van Jeroen Pool is een ode aan het leven. Deze filmische hug ‘geven’ wij u cadeau, omdat voor ons het leven in al haar schoonheid het waard is om liefdevol geleefd te worden. Dat zijn we aan onszelf, elkaar en aan het leven verplicht. We zijn verantwoordelijkheid voor wie we als mens-zijn én voor het leefbaar houden van de ruimte tussen ons in. Verbondenheid is de brandstof van ons bestaan.

Erik & Ria Pool Meeuwsen,
oprichters La Scuola