abbraccio Jeroen Pool, La Scuola

‘Een mens leeft niet voor zichzelf alleen maar hij is alleen geboren en zal alleen sterven.’ Hier ergens, in dit spanningsveld van alleen zijn en je verbonden weten met anderen, ligt de paradox van ons leven. Hier ergens zoeken we balans, zoeken we onze eigen plek en verlangen we naar verbinding. In dit spanningsveld ontwikkelen we een eigen idee over leven en samenleven. Daarmee nemen we verantwoordelijkheid voor ons leven, voor eigen denken, voelen en doen. Het is een kunst om zo in het leven te staan en het is de kunst om daarover in gesprek te gaan.
In die relatie met onszelf en met de ander ontstaat vrijheid, de vrijheid om keuzes te maken: hoe ga ik om met wat zich aandient? Voor die keuze zijn we zelf verantwoordelijk en dat is soms spannend, zelfs eng. Maar het maakt ons tot wie we willen zijn: een bewust levend mens met aandacht voor de wereld om ons heen, amor mundi.

De korte film Abbraccio (‘omhelzing’) van Jeroen Pool is een ode aan het leven. Deze filmische hug ‘geven’ wij u cadeau, omdat het leven in al haar schoonheid het waard is om liefdevol geleefd te worden. Dat zijn we aan onszelf, aan elkaar en aan het leven verplicht. Laat de buitenwereld niet bepalen hoe we het leven betekenis geven. Laat ons samenleven niet uiteen vallen in zwart-wit. Laten we denken in de kleur van ons hart. Verbondenheid is de brandstof van ons leven.

Erik & Ria Pool Meeuwsen,
oprichters La Scuola