Aanwijzingen voor het goede leven, over levenskunst en de zoektocht naar zin

aanwijzingen_voor_het_goede_leven_os7_buitenzijde
Tot op de dag van vandaag zoeken ook wij, moderne mensen, naar het goede leven. Hoe voorkom je dat een crisis je verlamt? Lukt het om je vrij te voelen terwijl er ook zoveel plichten zijn? En wil niet iedereen weten of zijn eigen leven zin heeft? Oude en moderne filosofen kunnen ons helpen om onze eigen levenskunst vorm te geven.

Schrijver-filosoof Erik Pool schreef het boek ‘Aanwijzingen voor het goede leven, over levenskunst en de zoektocht naar zin’. In dit filosofische boek voor niet-filosofen laat Erik zich inspireren door Griekse denkers die 2500 jaar geleden wilden weten op welke manier een mens gelukkig kan worden. Na Socrates en Aristoteles is deze vraag ons bezig blijven houden. Ook hedendaagse denkers komen voorbij. Erik haalt uit hun werk zijn eigen ‘Aanwijzingen voor het goede leven’ en gaat daarover met de lezer in gesprek. Zijn vragende houding zet de lezer aan tot zelfonderzoek: wat is voor mij het goede leven? Door zijn vragen geeft het boek concrete handvatten voor het ontdekken van jouw eigen-wijze aanwijzingen.

Samen met Gerard Oonk trok hij met het boek naar Limburg. Het leverde boeiende gesprekken op waarin de vrienden elkaar stevig bevroegen. Luister naar de radiovertellingen…

Over Erik Pool
Erik Pool (1961) is schrijver, verandermanager bij de rijksoverheid en filosofisch practicus bij werkmetLef. Met zijn vrouw richtte hij La Scuola | academie voor levenskunst op. Hij is mede-initiatiefnemer van het Gilde van Filosofisch Practici. Radio 1 typeerde hem als een denker ‘die vindt dat we meer en grondiger met elkaar moeten praten over de grote vragen van het leven’. Na de Academie voor Journalistiek (Kampen) bekwaamde hij zich in marketing, management en veranderkunde. Aan de Erasmus Academy (Rotterdam) schoolde hij zich in transitiemanagement en aan de Internationale School voor de Wijsbegeerte (Leusden) in praktische filosofie, socratische gespreksvoering en visie- en ideeontwikkeling in organisaties.

Te bestellen bij Bol.com, Boom.nl en in de boekhandel.