5 jaar La Scuola, academie voor levenskunst

Ria Pool Meeuwsen
Vijf jaar geleden startte La Scuola op 11 september in het Meisjeshuis in Delft. Starten was een hele bewuste beslissing als reactie op een spontaan idee. Deze jaren hebben bewezen dat de academie bestaansrecht heeft. Dat de filosofische vrijplaats die we willen zijn, ervaren wordt als vrij en ongedwongen en dat ze tegemoet komt aan een werkelijke behoefte. Hoe vaak horen we niet van deelnemers de verzuchting: “Eindelijk een plek waar ik me durf uit te spreken, waar ik de vrijheid voel om er te zijn om me verder te ontwikkelen.” We horen dat de ontmoetingen inspirerend en voedend zijn en zien dat mensen zichzelf beter leren kennen. We nemen waar dat de activiteiten, maar ook de nieuwsbrieven, de columns en onze bijdragen in de social media, ja, dat alleen al het feit dat de academie bestaat mensen laat bezinnen: wie ben ik, wat vind ik van mijn leven en wat heb ik te doen om mijn (samen)leven te vormen? Maar, waar is er nog ruimte voor diepgang en een goed gesprek? Kerken lopen leeg, families hebben geen tijd, buren raken elkaar kwijt. La Scuola is tegen die achtergrond betekenisvol gebleken. Dank dat je als lezer van deze nieuwsbrief een tijdje met ons en al die anderen wilt meelopen,
Ria Pool Meeuwsen, mede-oprichter La Scuola, academie voor levenskunst

In november verschijnt er een uitgebreid interview met Erik en Ria Pool Meeuwsen, de oprichters van La Scuola.

Album - 04
Op 11 september 2009 kregen alle gasten het geboortebewijs cadeau, een corporate presentatie, verzorgd door Alcuin Olthof, van het gedachtengoed van La Scuola met medewerking van mensen die hebben meegedacht over de start en de waarde van een academie voor levenskunst. Bekijk de foto-impressie.

foto Ria: Gerard Oonk