10 woorden

Onderweg, Monica Schumacher, La Scuola

‘Beste Phaedrus,
vanwaar kom je
en waar ga je naar toe?
Socrates (in Plato’s Phaedrus)

Wij mensen zijn onderweg. Door onze ervaringen, emoties en gedachten zijn we geworden wie we nu zijn. Een tijdelijk resultaat, we zijn immers onderweg naar morgen. Onze ideeën en verlangens gloren aan de horizon. Maar we reizen in het nu en tijdens de reis stoeien we met vragen als ‘wat vind ik van mezelf’ en ‘hoe wil ik leven en samenleven’. Soms zoeken we naar antwoorden samen met anderen, soms alleen. Wat maakt mijn leven ‘goed’?

La Scuola wil een vrijplaats zijn voor bezinning en zelfontplooiing. Een pleisterplaats, om rust te vinden en bij zinnen te komen. Een pas op de plaats. Welke route zullen we nemen? Wat is verstandig en goed? In de Europese traditie hebben de 10 joodse woorden duizenden jaren de toon gezet. Misschien blijken deze woorden wel genoeg te zijn voor onze reis naar het ‘goede, ware en schone’.

La Scuola stond stil bij de rijke betekenis van deze oude woorden.

10 Kanten, Monica Schumacher, La Scuola

10 KANTEN, ansichtkaarten

Monica Schumacher uit Koog aan de Zaan ontwierp 10 Kanten, een serie van 10 ansichtkaarten die ‘de 10 woorden’ verbeelden. Hertaling van de 10 geboden is een inspirerende filosofische zoektocht naar de actuele betekenis van eeuwenoude leefregels. Wat hebben deze woorden ons nu nog te zeggen? Lees verder…

Op de achterkant van de kaarten staat een korte toelichting op de kunstwerken en het hertaalde woord.

bestelinformatie

De serie 10 Kanten is uitverkocht.