10 woorden voor het goede leven

10 Kanten - Monica Schumacher

‘Beste Phaedrus,
vanwaar kom je en
waar ga je naar toe?’
Socrates (in Plato’s Phaedrus)

Hoe ontvankelijk reizen wij de reis van ons leven? Is er een open blik naar heden, verleden en toekomst? Ook al valt het leven zwaar, we kunnen het naar de toekomst brengen. Waar we vandaan komen, helpt ons – het verleden ruggensteunt ons heden. Het begint met onze naam, drager van ons bestaan.

‘Onderweg’ is het 1e woord uit de reeks ‘10 woorden voor het goede leven’. Monica Schumacher gaf de bijbehorende kaartenserie ’10 Kanten’ vorm. Op elke kaart laat zij kunst van zichzelf zien als vertaling van het woord. Voor ‘Onderweg’ gebruikte Monica haar lijnenschilderij, een werk dat werd gemaakt uit de behoefte haar kindertekeningen met viltstift voor één keer in het groot te maken.
Blijven wij altijd dezelfde mens? Gebeurt er iets met ons als we volwassen worden? En zo ja, wat? Wij mensen zijn reizigers, onderweg geworden wie wij zijn – op een reis langs ervaringen, emoties, voornemens. Wij zijn een tijdelijk verhaal, op weg naar de ideeën en wensen van morgen. Op de tussenstop van vandaag vinden wij prangende vragen. Waar vind ik mijzelf? Welk leven wil ik leiden? Wat maakt samen leven ‘goed’?

Hertaling van de 10 geboden is een inspirerende filosofische zoektocht naar de actuele betekenis van eeuwenoude leefregels. Wat hebben deze woorden ons nu nog te zeggen? Lees verder…
Op de achterkant van de kaarten staat een korte toelichting op de kunstwerken en het hertaalde woord.

Kijk onder ‘media > foto’s‘ voor de 10 verschillende afbeeldingen.

bestelinformatie

De serie 10 Kanten kost € 10 inclusief porto
Stuur mail met adresgegevens en wij sturen de kaartenset naar jou:
welkom@academievoorlevenskunst.nl