1-op1-begeleiding

La Scuola, academie voor levenskunst, masker

‘In ons leven speelt veel, thuis of op het werk. Zorg voor ouders, gedoe in relaties, geworstel met opvoeding, ouder-worden, onzekerheid op het werk, hoe krijg je het allemaal op een rijtje. Voor je het weet raak je verward in denkkronkels. Mensen lopen als vermoeide pakezels rond – het leven is soms ook erg zwaar – maar niet alles hoeven we eeuwig bij ons te dragen. Het is mijn ervaring, dat een goed gesprek opruimt omdat er iemand van buiten het bekende kringetje meekijkt. Geen adviseur, maar een luisteraar en vragensteller waardoor we ons eigen denken helder krijgen. Zie het als een jaarlijkse APK.’ aldus Ria Pool Meeuwsen, coördinator Steunpunt Levenskunst.

Socrates zei: “Een leven zonder zelfonderzoek is het niet waard om geleefd te worden. Wijsheid begint bij zelfkennis. Dat is de kern van waaruit wij begeleiden.”

Onder Diensten/Steunpunt Levenskunst vind je adresgegevens. Bel of mail één van hen en maak samen een afspraak met als onderwerp ‘een goed gesprek’.

Het Steunpunt is een landelijk netwerk van twintig professionals met eigen praktijken voor persoonlijke en professionele begeleiding. ‘Waar burgers bewust leven en samenleven staan ze steviger in hun schoenen, voelen ze zich minder snel aangevallen en durven ze eerder het gesprek aan te gaan als er iets speelt. Naar professionele begeleider gaan, is voor veel mensen een grote stap. Je deelt je zielenroerselen immers met een vreemde. Maar dat dat heel bevrijdend kan zijn, dat merk je pas als je het zelf een keer ervaart. Je merkt dat je meer sturing hebt op je denken en handelen dan gedacht,’ aldus Ria.

Steunpunt Levenskunst is als initiatief van La Scuola in 2010 gestart.