Lenteconcert met Frénk van der Linden

Welkom bij ons jaarlijks Lenteconcert! Gregor Bak is dirigent van het dagkoor en Frénk van der Linden verzorgt de Hannah Arendt Vertelling.  Op de vraag ‘wie bent u’ zou denker en schrijfster Hannah Arendt zeggen: sta mij toe een verhaal te vertellen. Frénk schetst aan de hand van een persoonlijke ervaring zijn idee over leven en samenleven, aansluitend bij de wens van Hannah Arendt. Zij wil dat we zorgdragen voor elkaars leefwereld.

De toegang is gratis. Er is een collecte na afloop.

Frénk van der Linden is freelance journalist, werkt voor de NTR-radio (Kunststof), KRO/NCRV-televisie en de Volkskrant. Hij publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze interviews, reportages en documentaires.
Onlangs bracht Frénk zijn verzameld werk ‘Onder Hollandse Helden – valkuilen en levenslessen van een vragensteller’. Adriaan van Dis: ‘Een kilo verhalen om je op te verheugen. Alleen al die inleiding… fantastisch.’. Het Zwolse museum De Fundatie wijdde onder dezelfde titel een expositie aan zijn journalistieke portretten.

Lenteconcert en Hannah Arendt Vertelling vinden plaats van 16.00-17.00 uur in de Lutherse Kerk, Noordeinde 4 in Delft (deur open 15.30 uur). De kerk is goed bereikbaar met openbaar vervoer (station ligt op 10 minuten lopen afstand) en met voldoende (betaalde) parkeergelegenheid in de parkeergarage ‘Phoenixstraat’.
La Scuola organiseert jaarlijks dit Lenteconcert om het leven te vieren. Aanleiding is 21 maart, het begin van de lente, ‘de dag van het leven’.

Gregor Bak is vanaf het begin in 2010 vaste dirigent. Zijn enthousiasme zorgt ervoor dat elk jaar weer circa zeventig mensen een dag plezier hebben in het samen zingen en dat het daaropvolgende lenteconcert staat als een huis. De muzieknummers zijn betekenisvol in de context van La Scuola.

Gregor Bak, La Scuola, academie voor levenskunst, Delft

• € gratis | er is een collecte als tegemoetkoming in de kosten

foto Gregor Bak: Leo van Velzen